Η υγιεινή διατροφή μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία. Τα τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά, όπως ο σολομός, τα καρύδια και οι σπόροι λιναριού, είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου και τη βελτίωση της μνήμης. Επίσης, τα φρούτα, όπως τα μύρτιλα και οι φράουλες, περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από την πρόωρη γήρανση και τη φθορά. Οι πράσινοι φυλλώδεις λαχανικοί, όπως το σπανάκι, είναι επίσης πλούσιοι σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες που υποστηρίζουν τη μνήμη και την ψυχική ευεξία. Τα αυγά, που είναι πλούσια σε χολίνη, βοηθούν στην ενίσχυση της νευροδιαβίβασης και της μνήμης, ενώ η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας σε μικρές ποσότητες βελτιώνει τη συγκέντρωση και την απόδοση του εγκεφάλου.